Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Evforija na ameriških borznih trgih se nadaljujeDelnice na Wall Streetu so včerajšnji trgovali dan spet končale rekordno visoko, saj so se cene nafte močno povišale. Indeks Dow Jones je tako dosegel nivo 18.956 točk.

Cene surove nafte so tako narasle za več kot 4 odstotke, saj se krpi upanje, da se bodo članice združenja držav proizvajalk nafte OPEC, naslednji teden uspele dogovoriti za zmanjšanje proizvodnje. Cena nafte znamke Brent je tako narasla za 2,25 dolarja na 49,11 dolarja za sod, medtem ko se je cena ameriške lahke nafte, povzpela za 2,05 dolarja, na 48,41 dolarja za sod.

Janet Yellen: Fed bi lahko obrestne mere dvignila “kmalu”


Rasle so tudi vrednosti delnic naftnih družb. Delnice družbe Marathon Oil so tako pridobile 5,1 odstotka, medtem ko so delnice družbe Exxon Mobil zrasle za 1,3 odstotka.

Vsi trije glavni borzni indeks na ameriški borzi so dosegli nove rekordne vrednosti. Indeks Dow Jones je včeraj pridobil 88,76 točke in dan zaključil pri 18.956,69 točke, medtem je širši indeks S&P 500 pridobil 16,28 točke in z trgovanjem končal pri vrednosti 2198,18 točke. Tehnološki indeks Nasdaq je poskočil za 47,35 točke na 5368,86 točke.

Delnice družbe Facebook so pridobile 4,1 odstotka vrednosti, potem ko je velikan socialnih omrežij napovedal, da v prihodnjem letu načrtuje odkup do 6 milijard dolarjev svojih delnic.

Izdelovalec varnostne programske opreme Symantec, se je dogovoril za nakup družbe LifeLock, ki ponuja zaščito pred krajo identitete in goljufijami, za kar so odšteli 2,3 milijarde dolarjev. Delnice družbe LifeLock so po objavi novice poskočile za 14,7 odstotka.

Vir: financnitrgi.com