Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Grafa, ki si ju kot vlagatelj v srebro morate ogledati

Medtem ko globalni delniški trgi še vedno padajo, se bo povpraševanje po plemenitih kovinah še naprej povečevalo. Že zdaj je ameriška kovnica omejila prodajo srebrnih orlov zaradi pomanjkanja srebra. Prodaja srebrnih orlov je že dosegla 5 milijonov unč.

Čeprav je prodaja srebrnih orlov v januarju običajno zelo visoka v primerjavi s preostalim delom leta, je začetna prodaja ta mesec res izjemna. Pooblaščeni trgovci so kupili vseh 4 milijonov unč srebrnih orlov dodeljenih prejšnji teden in so že sprejeli dostavo 950.000 od 1 milijona unč. Ostalo je le še 50.000 srebrnih orlov za dostavo do 22.1.2016.

Hongkonški borzni indeks Hang Seng je padel za 701 točk in Nikkei za 518. Indeksi ameriških delnic bodo tudi globoko v rdečih številkah, razen če čarovniki iz Fed-a in finančno ministrstvo ZDA ne odprejo svoje vreče s triki.

Ne glede na to pa investitorji postajajo zelo zaskrbljeni zaradi trga, ki nima več nobenega smisla. Čeprav mnogi vlagatelji niso razumeli tržnih sentimentov v zadnjih 2-3 letih, so vstopili na vlak, ko so indeksi naraščali. Vendar pa zdaj, ko so trgi v ZDA in po svetu v prostem padu, bi se stvari lahko res grdo odvile v letu 2016.

Pozabite na ceno papirnega srebra... Poglejte spremembo zadnjih 20 let...

Medtem ko mnoge vlagatelje plemenitih kovin zvija v trebuhu zaradi padajočih cen papirnega zlata in srebra, pa povpraševanje po fizičnih kovinah še naprej narašča... Še posebej po srebru. Da bi dobili predstavo o tem, kolikšno je povpraševanje po fizičnem srebru, si oglejmo naslednji graf:

Medtem ko mnoge vlagatelje plemenitih kovin zvija v trebuhu zaradi padajočih cen papirnega zlata in srebra, pa povpraševanje po fizičnih kovinah še naprej narašča... Še posebej po srebru. Da bi dobili predstavo o tem, kolikšno je povpraševanje po fizičnem srebru, si oglejmo naslednji graf:

 grafa-ki-si-ju-kot-vlagatelj-v-srebro-morate-ogledati

Leta 1996 je bila skupna prodaja srebrnih orlov 3,466.000 unč. Zdaj pa to primerjajte z 4,950.000 unčnih srebrnih orlov prodanih v prvi polovici januarja. Ne smemo pozabiti, da se je prodaja srebrnih orlov v letu 2016 začela 11. januarja. Torej, v samo šestih delovnih dneh (v ponedeljek je bil praznik), je ameriška kovnica prodala 43% več srebrnih orlov kot leta 1996.

Poleg tega, če primerjamo prodajo srebrnih orlov v letu 1996 v primerjavi z 2015, so številke naslednje:

 grafa-ki-si-ju-kot-vlagatelj-v-srebro-morate-ogledati-2

Vlagatelji so v letu 2015 kupili rekordnih 47 milijonov srebrnih orlov, v primerjavi z 3,5 milijona leta 1996. V bistvu so vlagatelji kupili 13,5-krat več srebrnih orlov v letu 2015, kot so to storili leta 1996. Čeprav so vlagatelji plemenitih kovin frustrirani zaradi zelo nizke cene papirnega srebra, se zavedajo grozne usode, ki prihaja nad večino papirnih sredstev v prihodnosti.

Porast naložb v fizično srebro kaže, da se inteligentni vlagatelji zavedajo vzhajajočega "visokokakovostnega hranilca vrednosti" v primerjavi z večino drugega papirnatega premoženja.

Vir: insajder