Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Izjave 15 milijarderjev plemenitih kovin o zlatu

Učite se od naslednjih 15 milijarderjev plemenitih kovin glede diverzifikacije bogastva v različne oblike z zlatom povezanih metod in ohranjanju kupne moči preko naložb v zlato. Naslednjih 15 investicijskih gurujev je med top najbogatejših ljudi na svetu in čeprav njihovo veliko bogastvo ni bilo zgrajeno predvsem z investiranjem v zlato, vsi uporabljajo zlato, kot popoln hranilec vrednosti, z namenom, da ohranijo kupno moč ob neusmiljeni izgubi vrednosti vseh fiat valut.

Tu je seznam milijarderjev plemenitih kovin, ki imajo vsi radi zlato... in vzorec njihove modrosti:

Carlos Slim Helu (2. najbogatejši človek na svetu, neto vrednost 73 milijard $) Mehičanova Minera Frisco se je v letu 2012 dogovorila za nakup več operacijskih rudnikov zlata v Mehiki od AuRico Gold Inc. Za 750 milijonov $

George Soros (neto vrednost 23 milijard $)
"Ameriški dolar je zelo šibek. Vlagatelji se premikajo k realnim sredstvom." "Obstaja ogromen premik bogastva k novim gospodarskim silam."

Carl Icahn (neto vrednost 21 milijard $)
"Sistem ne deluje pravilno." "V tveganju je nagrada..." "Moje mnenje je, da filozofsko, delam pravo stvar, ko skušam preurediti nekatere od teh vodstev. To je problem v Ameriki danes, da še zdaleč nismo tako produktivni, kot bi morali biti. Zato imamo težave z odplačili. To je kot ob padcu Rima, ko je bila polovica prebivalstva odvisna od državne podpore. "

John Paulson (neto vrednost 11 milijard $ investiranih v zlato)
"Jaz gledam zlato kot valuto, ne kot surovino. Njegov pomen kot valuta se bo še povečala, saj bodo večje centralne banke po svetu še naprej tiskale denar."
"Od vseh naložb, ki smo jih naredili v stečaje, vse dogodke, vse združitve... najpomembnejša investicija je bila prehod na lastništvo z zlatom povezanih sredstev."

Mikhail Prokhorov (več kot 9 milijard $ investiranih v zlato)
"Sedaj gledamo, kaj bo svetovni finančni sistem naredil z vsem tem denarjem, ki je bil natisnjen v času finančne krize. Če se bo zgodilo nadaljevanje inflacije, bomo videli globalni trend k surovinam in zlato ne bo izjema. Jaz sem optimist, da bo cena zlata ostala na isti ceni ali šla višje."

Paul Tudor Jones (neto vrednost 3,3 milijarde $)
"Nikoli nisem bil "zlati hrošč", to je samo sredstvo, ki, tako kot vse ostalo v življenju, ima svoj čas in prostor. In ta čas je zdaj."

Stanley Druckenmiller (neto vrednost 4,4 milijarde $)
Sklad Druckenmillerja je pred kratkim kupil za 300 milijonov dolarjev vredno pozicijo v SPDR Gold Trust (GLD), ETF-u, ki sledi ceni zlata. To je velika stava, tudi za velikega trgovca kot je Druckenmiller.  20% denarja svojega sklada je namenil tej poziciji in to je sedaj njegov največji položaj. On vidi zlato kot "zadetek v polno".

Michael Avery (ima 3,3 milijarde $ v zlatu v skladu Waddell & Reed)
"V 5000 letih človeške zgodovine, je zlato valuta izbire kot hranilec vrednosti, kadar so se ljudje spraševali o prizadevanju njihovih vlad za reševanje problemov, ki jih rešujejo s tiskarskimi stroji in vbrizgavanjem denarja v gospodarstvo."

Paul Singer (neto vrednost 1,9 milijarde $)
"Zlato je v premajhni fizični lasti in je "edini pravi denar"."

David Einhorn (neto vrednost 1,4 milijarde $)
"Zlato je denar izbire in radi bi imeli pomembno količino naših sredstev v zlatu. To je največja pozicija v skladu"... "To je edina vrsta denarja, ki je Bernanke ne more natisniti več."

M.G. George Muthoot (neto vrednost 1,1 milijarde $)
"Če bi bil ta posel tako preprost, kot se sliši, bi vsi moji menedžerji ustanavljali lastne posojilnice zlata podjetjem."

Eric Sprott (neto vrednost 1,0 milijarde $... večinoma povezane z dragimi naložbami kovin)
"Imeli smo zlom borze leta 2001 - 2003. Takrat smo imeli (še bolj intenziven zlom) v letih 2007, 2008, 2009. Naslednji (zlom) bo še hujši, ker to je samo razvoj cikla. Ta zlom, ki je pred nami, bo, glede na videno, verjetno mati vseh borznih zlomov."

Thomas Kaplan (več kot 1,0 milijarde $ investiranih v zlato)
"Ljudje gledajo zlato čustveno, ko pa ga bodo demitizirali, ko bodo pogledali na to, kaj je in priložnost, ki jo predstavlja, bodo rekli," res bi morali biti lastniki tega. Vprašanje se bo nato spremenilo v "Kje bomo dobili zlato?"

Marc Stern (ima v lasti 550 milijonov $ v Bessemer Trustu v zlatu)
"V središču ostrega upada, je odsotnost zaupanja. Rastoče ravni dolga v Evropi in ZDA, negotovost glede pripravljenosti oblikovalcev politik "za ponovno vzpostavitev fiskalnega reda in bolj previden korporativni sentiment, ki je v skladu z upočasnitvijo svetovne rasti so glavni krivci."

Jim Rogers (neto vrednost 300 milijonov $)
"Zlato bo v naslednjem desetletju velika naložba."

 

Zaključek tega članka:
Medtem, ko morda ne bomo racionalno dosegli raven bogastva teh 15 milijarderjev, jih lahko kopiramo, se od njih učimo in izkoristimo njihov primer razpršitve premoženja in ohranjanja kupne moči preko naložb v zlato.

izjave-15-milijarderjev-plemenitih-kovin-o-zlatu