Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Kako naj se pripravimo na naslednji pomemben premik v delnicah rudarjev zlata?

Po vsej verjetnosti, bodo delnice rudarjev zlata kratkoročno padle.

To bo ostro... In morate biti pripravljeni.

Če niste, boste lahko izpustili nekatere največjih priložnosti vašega življenja.

Razmislite o tem...

27. oktobra 2008, so delnice rudarjev zlata (merjeno z indeksom NYSE Arca Gold BUGS Index) dosegle dno. Nato so se ustrelile 48% višje že v naslednjem tednu. Ljudje, ki so tisti teden kupili delnice rudarjev so videli padec delnic za 25% v naslednjih dveh tednih.

Demoralizirani, so nekateri od teh ljudi, ki so čudežno ujeli večletno dno, v nekaj dneh razprodali svoje delnice. Mnogi so zaprli pozicije v izgubi.


Predstavljajte si, kako so se počutili, ko so se delnice rudarjev zlata povečale za 80% v naslednjem mesecu... in za 280 % v naslednjih treh letih.

So se vrnili v pozicije z delnicami rudarjev zlata po svojem kratkoročnem porazu? Bi se vi?

To je samo primer. Vsak bikovski trg je drugačen. Vendar pa se pogosto začnejo z nasilnimi premiki... Tako navzgor kot v negativno stran.

19. januarja 2016, so delnice rudarjev zlata dosegle dno. Nato so se v naslednjih sedmih tednih izstrelile 78% višje. Ljudje, ki so kupili delnice na kateri koli točki v zadnjih osmih mesecih in jih še imajo, zdaj sedijo na dobičkih.

Vendar pa obstaja velika verjetnost, da se zdaj bližamo, ali smo v zgodnjih fazi prvega nasilnega premika v negativno stran. Opozorilo prihaja v obliki indeksa Gold Miners "Bullish Percent Index" (ali "BOI").

Kot je Jeff Clark pojasnil, BOI sledi deležu delnic v sektorju, ki trguje po bikovskem vzorcu. Ta sega od nič do 100. BOI utripa nakupni signal, ko doseže 30 ali manj (ozemlje prekomerne prodaje) in nato zavije višje. In utripa z prodajnim signalom, ko doseže 80 ali več (ozemlje prekomernih nakupov) in nato zavije nižje.

Ogledate si lahko Gold BUGS Index (črna črta), skupaj z Gold Miners BPI (modra črta) v spodnji tabeli. V začetku prejšnjega tedna je BPI lebdel na 72... potem pa se je usmeril nižje. To ni uradni prodajni signal. Vendar je še vedno opozorilni znak.

 kako-naj-se-pripravimo-na-naslednji-pomemben-premik

Zadnjič ko je Gold Miners BPI dosegel 72 in se obrnil nižje, je bilo v letu 2012, kar je zaznamovalo konec velike rasti zlata... in nadaljevanje medvedjega trga.

Ne vem, kako velik popravek bomo videli tokrat. Jaz bi bil pretresen, če bi bil  manjši kot 15 %... In ne bi bil presenečen, če doseže 25%.

Torej, kako se pripravite?

Prvo stvar ste že storili. Vendar boste morda želeli iti nazaj in še enkrat prebrati začetek tega prispevka. Ta "vizualizacija" - če se ozremo v zgodovino in razmišljamo o tem, kaj bi bilo, če bi to doživeli - je odličen način, da se psihično pripravite.

Vemo, da se lahko zgodi, ker se je to že zgodilo.

Naslednji način za pripravo je, da se prepričate ali uporabljate ustrezne stop loss naročila na svojih delnicah. V primeru 25% ali 35% popravka, ali boste zapustili vaše pozicije? Morate pričakovati nestanovitnost, če želite ohraniti svoje položaje. Zato sem vam že pretekli mesec priporočil, da razmislite o razširitvi stop loss naročil za vaše delnice rudarjev zlata.

Končno, se prepričajte, da imate pripravljenega nekaj denarja na strani. Največje priložnosti v delnicah rudarjev zlata so še vedno pred nami. Če dobite še eno priložnost, da kupite ob velikem popustu v primerjavi z današnjimi cenami, predlagam, da jo vzamete.

kako-naj-se-pripravimo-na-naslednji-pomemben-premik-2

Vir: insajder