Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Masivni pritisk za reset cene zlata

Londonski trgovec plemenitih kovin, Andrew Maguire, je za King World News spregovoril o velikem pritisku za "reset" cen zlata, priznanju Deutsche Bank v zvezi z manipulacijo cen plemenitih kovin in matu Zahoda s strani Kitajske v zlati vojni.

 masivni-pritisk-za-reset-cene-zlata

Andrew Maguire: "Čemur smo trenutno priča, je prvi vetrič (v zgodnji fazi) pred popolnim viharjem veliko višjih cen zlata in srebra. Razlog za to je, da fizični trg končno začenja diktirati ceno in postavljati omejitve kaj manipulanti na trgu papirja lahko naredijo...

Poglejmo si nekaj katalizatorjev, ki gradijo to popolno nevihto. Prejšnji teden smo dobili začetek dolgo pričakovanega Shanghai Gold Exchange (SGE) fix-a, nekaj, kar je bilo namenoma prezrto s strani globalnih medijev. Potem, poleg vročega začetka SGE, sta PBOC (Ljudska banka Kitajske) in centralna banka Rusije napovedali skupno trgovalno platformo za zlato. Gre za vojno dejanje proti zahodnim centralnim planerjem, ki so igrali na svojo zlato karto.

Ampak mislim, da je pomembno, da pogledamo na zgodovino kako je prišlo do SGE in zakaj in kako težko je bilo to doseči predvsem zaradi zahodnih centralnih planerjev, saj so predvidene posledice za ceno, ki je do sedaj bila v domeni zahodnega papirnatega trga, dvignile pozornost.

Kitajska matirala Zahod v zlati vojni

Še pomembnejši je prikaz, da so zahodni centralni planerji izgubili vojno proti Kitajski in njenemu oddaljenemu nadzoru in utrditvi trga zlata, trga, ki je bil nekoč trdno pod zahodnim nadzorom. Očitno ima to velike posledice. Glede na to, da obstaja na milijarde dolarjev derivatov pod grožnjo, cena vedno bolj uhaja izpod nadzora (bank plemenitih kovin) in pritisk za reset cen zlata je velikanski.

Z igranjem Kitajske na dolgi rok, je bitka za rast zdaj dobljena. Toda s poznavanjem, da bo LBMA poskušala vse za sabotiranje SGE, je Kitajska zahodne banke opozorila, če ne bodo sodelovale, jim bo prisiljena prepovedati udeležbo na kitajskih trgih zlata. Poleg tega bi vsi poskusi manipulacije s strani bank plemenitih kovin bili obravnavani na kitajski način in ne po pravilih zahodnih upravnih organov. Torej to je res pravi zasuk v igri.

Temu lahko dodate tudi bikovsko priznanje Deutsche Bank, ki priznava usklajevanje s številnimi drugimi bankami plemenitih kovin za prirejanje cen plemenitih kovin. Poleg več milijard dolarjev civilnih tožb, ki bodo sledile, je ključni element pri tem sporazum za javnost s strani Deutsche Bank, ki bo omenjeno tudi uradno podprl. To je velika stvar.

Vir: insajder