Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Napoved cene srebra: Bo srebro začelo rast kot v 70ih?

V primerjavi z zlatom, srebro trenutno ponuja večjo vrednost kot na začetku bikovskega trga v letu 2001. V novembru 2001, ko je srebro doseglo dno, je bilo razmerje srebro/zlato okoli 66:1 v primerjavi z 78:1 danes. Z drugimi besedami, zlato je dejansko prekosilo srebro od začetka tega zadnjega bikovskega trga plemenitih kovin.

To je pravzaprav zgodovinska norma za zlato, torej da prekosi srebro v večini bikovskega trga, razen v zadnjem delu. Na primer, to se je zgodilo v 1970-ih, ko je bilo zlato boljše od srebra od začetka bikovskega trga (recimo okoli 1971), skoraj do konca (približno oktobra 1979). Torej, v skoraj desetih letih bikovskega trga je srebro prehitelo zlato približno tri mesece pred koncem vzpona.

Struktura trenutnega bikovskega trga za srebro ima veliko skupnega s tistim v 70-ih. Vendar pa obstajajo tudi nekatere razlike, ki dejansko dajejo prednost močnejšemu srebru med tem bikovskim trgom. Pomembna razlika, ki spodbuja srebro, je dejstvo, da se je trenutni trg bika za srebro začel v precej drugačnem in bolj ugodnem času za srebro v primerjavi s trgom bika v 70-ih.

Ta bikovski trg se je pravzaprav začel, ko je razmerje zlato/srebro doseglo skoraj najvišjo raven vseh časov (v smislu časa in vrednostjo razmerja), kar je v nasprotju s prej videnim, ko je bilo razmerje zlato/srebro precej bližje najnižjim vrednostim ( v smislu časa in razmerja vrednosti), kot v 70-ih. Kar pomeni, da je bilo srebro zelo podcenjeno v primerjavi z zlatom (in še vedno je), na začetku tekočega bikovskega trga, tako da ima več prostora, da gre višje v primerjavi z zlatom in fiat valutami. Razmerje zlato/srebro je bilo okoli 30 na začetku bikovskega trga v 70-ih, kar je precej nižje od 66 novembra 2001.

Spodaj je "fraktalna analiza"; primerjava sedanjega in bikovskega trga srebra v 70-tih (vsi grafi so iz barchart.com):

 napoved-cene-srebra-bo-srebro-zacelo-rast-kot-v-70ih

Zgornji graf je srebro od leta 1966 do konca leta 1979, in spodnji je srebro od leta 1999 do avgusta 2015. V obeh grafih sem izpostavil ključne dogodke na obeh lestvicah, da bi pokazal, kako je lahko struktura dveh bikovskih trgov podobna. Sedanja struktura je večja v smislu časa.

Razmerje Dow Jones/zlato je doseglo vrhunec v januarju 1966, pred začetkom bikovskega trga plemenitih kovin. Na podoben način je razmerje Dow Jones/zlato doseglo vrhunec avgusta 1999, pred začetkom trenutnega trga bika.

Nekaj časa pred prvim pomembnim vrhom cene srebra februarja 1974 je Dow spet naredil pomemben vrh (januarja 1973). To je zelo podobno vrhu oktobra 2007, ki se je zgodil pred vrhom srebra v aprilu 2011.

Spet, je imel Dow vrh februarja 1974, sledil pa je še en pomemben vrhunec v razmerju Dow Jones/zlato decembra 1976, nekaj časa pred vrhom bikovskega trga srebra v januarju 1980. V maju letošnjega leta je Dow Jones dosegel vrhunec, ki bi lahko bil njegov zadnji vrh v bikovskem trgu. Če je to dejansko vrh, potem je podoben vrhuncu iz decembra 1976, ki se je zgodil nekaj časa pred vrhom srebrnega bikovskega trga.

Torej, če je ta fraktalna analiza točna, potem bomo, v naslednjih nekaj letih, videli bistveno višje cene srebra.

Druga pomembna razlika od tega bikovskega trga v primerjavi z bikovskim trgom v 1970-ih, je dejstvo, da je trenutni vrhunec Dow-a, pred končnim vrhom srebra, dejansko precej višje od vseh prejšnjih vrhov Dow-a med trgom bika za srebro. V 70-ih letih prejšnjega stoletja, je bil podoben vrh (decembra 1976), dejansko nižji kot vrh januarja 1973. Mislim, da se bo izkazalo, da je to pomembno, saj bo padec Dow-a deloval kot gorivo za dvig cen srebra.