Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Negativne obrestne mere znak neizbežnega kolapsa

Opravičilo Freddieju Mercuryju in legendarni skupini Queen - izgleda, da je še nekdo pravkar »stresel prah«.

Japonsko centralno banko lahko sedaj dodate na seznam bank, ki so, s prodajo obveznic z negativnimi donosi, stopile globoko v območje negativne obrestne mere.

 negativne-obrestne-mere-znak-neizbeznega-kolapsa

Švicarji so se tako znašli na ozemlju z negativnimi stopnjami na njihove 20-letne obveznice - če seveda lahko temu verjamete. Steve Barrow, strateg pri Standard Bank nam je povedal, da bodo temu tudi drugi kmalu sledili. Trdi, da "bo tudi Nemčija kmalu v istem položaju, da bodo donosi še naprej padali, in da bodo negativni tudi tam, kjer sedaj niso."

Negativne stopnje niso samo zadnja strategija za spodbujanje rasti, ki so jih iz rokava potegnili centralni bankirji. Bo pa vsekakor končna igra za mednarodni monetarni sistem, saj le-te dejansko uničujejo kapital.

In negativne obrestne mere niso le jasen znak, da zlom prihaja, ampak tudi, da je neizbežen.

Zlata in libertarna skupnost se radi fiksirata na inflacijo, kar pa je ključni indikator bližajočega zloma. Ali ni temu tako? Inflacija lahko vpliva na nešteto stvari - vključno z gospodarsko recesijo. Samo zato, ker se hiperinflacija ne odvija, to še ne pomeni, da se sistem ne ruši. Obrestne mere so dejansko boljši pokazatelj tega.

Morda bi radi verjeli, da je ameriška centralna banka (Fed) imuna na tovrstne vplive, razen tega, da je v decembru le poskušala dvigniti obrestne mere, ampak so se donosi kasneje še znižali. Z drugimi besedami, Fed nima nikakršnega nadzora. Nobena centralna banka ga nima.

 negativne-obrestne-mere-znak-neizbeznega-kolapsa-2

Obrestne mere v ZDA zdaj patološko padajo že več kot tri desetletja, in smo že mimo točke povratka.

Bodite pripravljeni na najhujše.

Vir: insajder