Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Razlogi zakaj bi vlagatelji morali vlagati v srebro pred zlatom

Trenutno obstajajo znaki na svetovnem trgu, ki kažejo, da bo v bližnji prihodnosti srebro bolj donosno sredstvo kot zlato, so dejali strokovnjaki.

 razlogi-zakaj-bi-vlagatelji-morali-vlagati-v-srebro

Od začetka leta se Pro Aurum, eden izmed vodilnih trgovcev plemenitih kovin na svetu, sooča z vse večjim povpraševanjem po srebru. Trenutno cena zlata in srebra narašča.

Pro Aurumov direktor, Robert Hartmann, je poudaril, da je eden od glavnih razlogov za vse večje povpraševanje po srebru "visoko razmerje v ceni med zlatom in srebrom."

 razlogi-zakaj-bi-vlagatelji-morali-vlagati-v-srebro-2

"V primerjavi z zlatom in drugimi plemenitimi kovinami, je srebro močno podcenjeno," je poudaril za revijo Manager Magazin.

Mnogi analitiki se strinjajo s Hartmannom. Trenutno je razmerje med ceno zlata in srebra na točki, ki je običajno vodila do pomembnih zgodovinskih sprememb.

Razmerje med zlatom in srebrom se lahko izračuna tako, da ceno zlata delimo s ceno srebra.

Do pred kratkim, je bilo razmerje zlato srebro več kot 1:80, kar se je prej že zgodilo v letih 1995, 2003 in 2008. Vendar je nato vsakič padlo pod 80, kot se dogaja danes.

Še več, po vsaki tovrstni spremembi je srebro zraslo. "Razmerje zlata do srebra je padlo pod 80 in zadnje tri krat, ko se je to zgodilo, je srebro v naslednjih dveh ali treh letih preseglo zlato za 60 do 302 odstotkov," je poročal Bloomberg.

Med letoma 1995 in 1998, je cena zlata izgubila 24 odstotkov. Nato se je cena zlata povečala za 105 odstotkov, srebra pa povišala za 407 odstotkov.

Letos so se cene zlata ponovno povzpele. Po več letih upada, so se od januarja povzpele za 15 odstotkov.

Srebro prav tako raste. Tako se morajo, upoštevajoč zgodovino razmerja zlato srebro, kot tudi sedanje razmerje okrog 80, vlagatelji zavedati, da bo v bližnji prihodnosti srebro, kot sredstvo, prekosilo zlato.

Strokovnjaki poudarjajo tudi potencial srebra. "Verjamem, da zdaj je čas za pretvorbo nekaj likvidnih sredstev v srebro," je opozoril Hartmann.

Daniel Marburger iz Coinvesta se je strinjal: "To so zgodnji znaki možnega povišanja cene srebra, kot se je že zgodilo."

Po njegovem mnenju, kovnice po vsem svetu, kot so Royal Canadian Mint, US Mint, ter Perth Mint, delujejo s polno močjo, da bi zadovoljili povpraševanje po srebrnikih.

Nekateri izdelki so že razprodani. Mnoge naše stranke vidijo velik potencial srebra v primerjavi z zlatom. Pričakujejo velik dobiček od vlaganja v srebro, " je poudaril Marburger.

Še en argument v prid srebru je rast delnic družb, ki proizvajajo srebro, je dejal analitik Martin Siegel.

Vir: insajder