Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Rudarji zlata, srebra in urana najboljša naložba v obdobju prihajajoče inflacijeSurovinski indeks (CRB) v razmerju z ameriškim borznim indeksom S&P500CRB indeks je trenutno sestavljen iz košarice 19 surovin. 39% indeksa predstavljajo surovine za proizvodnjo energije, 41% kmetijske surovine, 7% plemenite kovine in 13% industrijske kovine.

 

Sektor rudarjev zlata in srebra (XAU indeks) v razmerju z ameriškim borznim indeksom S&P 500“Philadelphia Gold and Silver Index” ali “XAU” je indeks, ki ga sestavlja 30 rudarjev zlata in srebra in s katerim se trguje na Philadelphia Stock Exchange.

 
Cameco Corp. (CCJ) – Proizvajalec urana v razmerju z ameriškim borznim indeksom S&P 500Cameco (CCJ) je eden izmed največjih proizvajalcev urana na svetu, ki zagotavlja okrog 18% svetovne proizvodnje urana iz rudnikov v Kanadi, ZDA in Kazahstanu. Podjetje je tudi vodilni ponudnik storitev za predelavo jedrskega goriva in dobavitelj goriva za večino svetovnih jedrskih reaktorjev, ki skrbijo za pridobivanje enega izmed najčistejših virov električne energije.

vir: insajder.si