Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Sprožilec za novo finančno krizo je bil potegnjen

Večkrat na dan se pojavi vprašanje: Kaj bo sprožilec nove finančne krize v ZDA? Bo to še ena devalvacija kitajskega juana? Se bo Savdska Arabija ločila od dolarja? Bo Fedovo zaostrovanje preveč agresivno? Neplačila kreditov za avtomobile? Neplačila študentskih posojil? Pok kanadskega nepremičninskega balona? Pok aplikacijskega mehurčka? Vojna z Rusijo?

Po mnenju NIA (National Inflation Association) bo začetni povod za novo finančno krizo, ki bo povzročil zrušitev hiše iz kart, ki je gospodarstvo ZDA, plačilna nesposobnost na visok dolg v sektorju raziskovanja in proizvodnje nafte v ZDA in zdi se, da je bil sprožilec pravkar potegnjen.

V zadnjih sedmih letih je letni prihodek v sektorju raziskovanja in proizvodnje nafte v ZDA padel z vrha 623,36 milijard $ navzdol na samo 245,27 milijard $ danes - šokantni upad 60,65%! Ko so prihodki v sektorju v 3Q 2008 dosegli vrhunec, je imel sektor dolg v višini 116,15 milijard $; zdravo neto razmerje dolg/prihodki na 18,63%. Od takrat so prihodki padli za 60,65%, neporavnani neto dolg sektorja se je hkrati povečal za 113,58% na 248,07 milijard$.

Ob koncu 3Q 2015 je neto razmerje dolg/prihodki v sektorju prvič v zgodovini presegel izredno nevarnih 100% - neverjetni trikratnik  standardnega 13-letnega povprečno neto razmerja dolga/prihodkov, ki znaša v povprečju 37,21%. To je raven, kjer bodo številna naftna raziskovalna/proizvodna podjetja začela z bankroti.

Ob koncu 3Q 2015 je neto razmerje dolg/prihodki v sektorju prvič v zgodovini presegel izredno nevarnih 100% - neverjetni trikratnik  standardnega 13-letnega povprečno neto razmerja dolga/prihodkov, ki znaša v povprečju 37,21%. To je raven, kjer bodo številna naftna raziskovalna/proizvodna podjetja začela z bankroti.

sprozilec-za-novo-financno-krizo-je-bil-potegnjen

Pred 15 meseci, ko je bilo neto razmerje dolga/prihodkov naftnega sektorja raziskav in proizvodnje pri približno 60%, je imel efektivni donos za podjetniške obveznice bonitetno oceno CCC pri kar 7,94%. To je pomenilo, da so ta podjetja objavila bankrot ali refinancirala svoj dolg. Na žalost, ko se je neto razmerje dolga/prihodkov sektorja še povečal s 60% na več kot 100% - se je dejanski donos podjetniških obveznic z bonitetno oceno CCC ali manj, hkrati več kot podvojil na trenutno stopnjo 16,74%. To je dejansko odrezalo ta podjetja od sredstev, ki jih potrebujejo, da obdržijo svoje ponzijeve sheme aktivne.

sprozilec-za-novo-financno-krizo-je-bil-potegnjen-2

Sprožilec je potegnjen, mehurček proizvodnje nafte iz skrilavca je prišel do skrajne točke - in velika plačilna nesposobnost zaradi dolžniške krize, bo verjetno poslalo zlato skozi streho in privedlo do bistveno višje svetovne inflacije cen – saj bo vsa umetna preskrba z nafto zapustila trg. Dodatno gorivo skorajšnji dolžniški krizi v sektorju bo dodal potek terminskih poslov z nafto, s katerimi so podjetja začasno nadaljevala s prodajo za 100$ in več za sodček. Ko so ti terminski dogovori iztečejo, bo proizvodnja začela svoj kolaps in stopnja neplačil bo absolutno eksplodirala.

vir: insajder