Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Super premožni kupujejo masivne položaje v sektorju zlata

S ceno zlata in srebra, ki ponovno pada, je legendarni Pierre Lassonde, predsednik Franco Nevada (FNV)povedal, da super premožni zdaj kupujejo masivne položaje v sektorju zlata.

Lassonde je nedvomno največji graditelj družb v zgodovini rudarskega sektorja. Je eden izmed najbogatejših in najbolj spoštovanih posameznikov v svetu zlata.

super-premozni-kupujejo-masivne-polozaje-v-sektorju-zlata

Ponoven pojav zlatega bika

Eric King: "Pierre, ta dolga, ciklična faza medveda znotraj sekularnega trga bika v zlatu je razočarala veliko bikov. Ta medvedja faza traja dlje kot popravek sredi cikla v 1970ih, in videli smo nekaj velikanov, kot je Frank Giustra, ki so verjeli, da se je faza medveda končala nekaj časa nazaj. Na to so naredili tudi znatne stave v sektorjih. Ampak ni neobičajno, da se veliki agresivno pozicionirajo malo pred končnimi padci. Vaše misli o tem, kam gre zlato od tukaj? "

Pierre Lassonde: "V septembru sem postal bolj pozitiven in sem res verjel, da smo videli najnižje vrednosti. Nisem dal več kot 5 odstotkov možnosti, da bo zlato padlo pod 1120 – 1130 $, vendar se je to zgodilo...

Pierre Lassonde nadaljuje: "Absolutno dokaz trga je, da je ameriški dolar še vedno kralj. Tako dolgo, kot ameriški dolar nadaljuje svojo bikovsko vožnjo zoper vse druge valute, bo zlato pod pritiskom. Torej moramo videti preobrat v celotnem surovinskem gospodarstvu, da bi videli dolar končno začeti padati, ampak to se še ne dogaja.

Prišlo bo do preobrata za zlate bike

Se bo to zgodilo? Absolutno. Razlog za to je, ker bo dvig dolarja dosegel točko, kjer bo ustvarjal toliko bolečine za ameriško gospodarstvo, da bo Fed prisiljen, da temu naredi konec. Ampak ne danes.

Morate vedeti, da je medvedji trg v 1970ih bil zelo kratek medvedji trg. Trajal je dobesedno manj kot dve leti. Bilo je zelo nenadno in cena zlata je v nekaj mesecih padla za 50 odstotkov. Torej je bila vsa stvar  gotova v manj kot 24 mesecih. Ampak potem se je zlato vrnilo z maščevanjem. Torej, ta ciklična faza medveda je zelo drugačna žival.

Stvar, ki je nihče ne more popolnoma diagnosticirati, je kako bo ves ta natisnjen denar s strani največjih centralnih bank na svetu vplival v smislu inflacije. Ker Fed  je potrojil svojo bilanco stanja in japonska počne isto stvar. Če pogledate po svetu na količino denarja, ki je bila ustvarjena - številke  so astronomske.

Super premožni kopičijo masivne položaje v rudarskih podjetjih

Vendar pa obstajajo nekatere velike družbe, ki jih kupujem malo več. Cenitve so že tako neumno nizke in vsakič, ko padejo, kupim več. Nekateri izmed najpametnejših - zasebni kapital in super-bogati -  počnejo isto. Izbirajo podjetja, ki imajo trdna sredstva in odlično upravljanje, in ko javnost prodaja te delnice po smešnih cenah pravijo, "Super, več delnic za nas."

Torej super-premožni so pripravljeni dati 20 milijonov $ - 40 milijonov $ za nekatera od teh visoko kakovostnih podjetij (ko potrpežljivo pričakujemo ponovni pojav zlatega bika). To je tisto, kar se dogaja prav zdaj, ampak ljudje tega niso videli, ker so te velike pozicije nabrali zelo tiho. Ljudje  po vsem svetu naj vedo, kaj se v resnici dogaja v zakulisju v sektorju zlata. Velik denar začenja agresivno vstopati na trg zlata in tako so dosežena prava dna.

Vir: insajder