Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Vojna Amerike s Kitajsko vse bližje, pripravlja se monetarni sistem na podlagi zlata.

Amerika v vojni s Kitajsko

Stephen Leeb:
Te dni skoraj vsaka večja novica govori o tem, da je nov monetarni sistem na podlagi zlata gotov. Zadnji primer je petkov odstop Steva Bannona.

Njegov odstop je sledil po kontraverznem dialogu z Robertom Kuttnerjem. Pravita, da je Amerika v ekonomski vojni s Kitajsko in če bo Amerika nadaljevala v tej smeri, lahko pričakujejo izgubo te vojne v naslednjih petih do desetih letih.

Sam se strinjam z Bannonom, edino kar bi popravil je, da je obdobje petih oz. desetih let zelo optimistično s tega vidika. Menim namreč, da ne bo trajalo niti pet let, da pridemo do kritične točke. Kitajska raste in bo neizbežno pripeljala do monetarnega standarda, ki je na podlagi zlata.

Bannon komentira tudi stanje Amerike s Severno Korejo in je v intervjuju nastopil proti vsemu kar je povedal Trump okoli vojaške premoči. Pravi, da imata Severna Koreja in Kitajska boljšo predispozicijo, če bi prišlo do vojne. Bannon je delil tudi idejo o dialogu Kitajske s Severno Korejo, da ta ustavi nuklearne aktivnosti in dopusti pregled v zamenjavo za odhod Ameriške vojske iz Južne Koreje.

Tudi sam sem omenil podobno zadevo v prejšnje tedenskim intervjuju, menim da je to mogoče. Čedalje več ljudi vidi takšen izid na vzhodu.

Kitajska dela na monetarnem sistemu na podlagi zlata

Nadzor Kitajske nad Korejskim polotokom prispeva k nadzoru jugozahodnega dela Azije in je strateškega pomena za nadzor celotnega vzhoda. Želel bi poudariti, da ne glede na to kaj se bo zgodilo s Korejo, Kitajska planira izvesti nov monetarni sistem, ki bo zasnovan na podlagi zlata in sprememba je morda bližje kot si kdorkoli predstavlja. Prispevek k temu je tudi vstaja blockchaina in kripto valut, še posebej bitcoina in ostalih verižnih blokov. Bitcoin postaja čedalje bolj prisoten v finančnem sistemu in hitro raste v uporabi tudi v Ameriki, kar bi lahko prispevalo k temu, da bi sistem zasnovan na bitcoinu/zlatu hitro pridobil zaupanje po celotnem svetu.

Kitajsko vidim kot izredno iznajdljivo pri tem fenomenu. V zadnjem letu se je njena vloga kot trader/market maker na področju kripto valut zmanjšala. Pred letom dni se je približno 80% bitcoin trgovanja zgodilo na Kitajskem, danes pa delež znaša le 16%. Kar pa Kitajska še danes monopolizira pa je tako imenovano rudarjenje ali kreacija bitcoinov. Jordan Tuwiner, eden večjih trgovcev z bitcoinom pravi, da ima Kitajska v kontroli kar 70% bitcoin rudarske moči, Amerika pa kontrolira samo 1%. Poganjanje močnih računalnikov za potrebe rudarjenja bitcoina potrebuje ogromne količine elektrike in Kitajska ima tukaj ogromno prednost zaradi njihove dostopnosti do poceni elektrike. Kitajska in Indija veljata za svetovno najcenejša proizvajalca električne energije.

Tehtnica se nagiba v prid Kitajske, da vzpostavi novo svetovno valuto. Spremembe, ki jih prinaša blockchain tehnologija, imajo vpliv na sistem in na regulativo s strani monetarne velesile v tem smislu, da bodo imele zaradi decentralizacijske narave kripto valut še bolj transparentno vlogo. Zadnji korak bi bil, da zlato podprejo z zlatom in točno to Kitajska že počne. In voila imamo nov monetarni sistem ki ga bo svet z veseljem sprejel.

Kupujte fizično zlato pod 1.300$

V zaključku naj povem da verjamem, da bodo referenčne vrednosti za nafto pod nadzorom Kitajske katalist za neizbežno tranzicijo od monetarnega sistema na podlagi dolarja v monetarni sistem na podlagi zlata. Vsi dokazi kažejo, da potreba po nafti presega zaloge. Potreba po nafti je na vzhodu na rekordnih nivojih, tudi v Ameriki je povpraševanje po nafti na 52 tedenskem najvišjem nivoju in se približuje 8 ali 9 letnem nivoju. Potreba po nafti to poletje je bila na najvišjem nivoju v zadnjem stoletju. V rasti vzhoda se postavlja vprašanje od kod bo prišla nafta? Poznamo hidravlično lomljenje, ta jo tako kot proizvaja tudi porablja. Torej bi moralo priti iz strani OPEC-a, OPEC pa trenutno dosega le 3% maksimalne produkcije, kar pomeni zelo malo viška kapacitet.
Od Kitajske se zaenkrat ne pričakuje nobenih ukrepov, saj se bliža 19. nacionalni kongres Komunistične partije Kitajske, kjer so bo volilo novo vodstvo. Morda bo počakala do začetka leta 2018, ampak sprememba definitivno prihaja. Ne pričakujem, da se bo zlato kmalu odklonilo navzgor. Verjetno bo počakalo, da se zadeve še malo bolj razpletejo. Če pa se zlato ne povzpne nad 1300$, nikar ne bodite zaskrbljeni. Kupite več!

Vir: kingworldnews.com