Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Zakaj bo cena zlata poletela v vesolje!


"Enostavno pravilo za sledenje : Pomislite kaj je najbolje za vlado in ugotovili boste na čem delajo. Inflacija z velikim dolgom je najboljša za njih." – Ayn Rand"

Sistematično zadolževanje in inflacija 

Ronald-Peter Stoeferle, Incrementum AG Liechtenstein, 20. junij 
Cilj vsakega organizma, vsakega človeka in vsake birokracije je maksimiziranje možnosti za preživetje. Zato je deflacija eksistenčna grožnja trenutnemu sistemu, proti kateri se je potrebno boriti z vsem orožjem. Če pogledamo trenutno neizbežno nestabilnost kreditnega sistema, bi bil trenuten izhod s strani centralnih bank skozi izjemno drago politiko hoja po zelo tanki vrvi… 

Centralne banke želijo to hojo po tanki vrvi dobro optimizirati. Spodnji graf prikazuje letno rast obresti bilanc centralnih bank od leta 2003. Kot kaže je Japonska sledila relativno nemirni politiki centralne banke. Z relativno omejevalno inflacijsko vrednostjo se je pokazal tudi ECB, s ''komaj'' 27 odstotki. People's bank of China drži absolutni inflacijski rekord, sledi Švicarska centralna banka in potem Federal Reserve. Za primerjavo, delnica zlata je rasla na letni ravni samo za 1.48 odstotka. To dokazuje relativno pomanjkanje zlata v primerjavi z fiat valutami, ki se jih da napihniti po mili volji. 
King Wold News pripis : Spodnji graf prikazuje zakaj je Westernled shema supresiranja cene zlata tako pomembna za centralne banke. Ko se bo cena zlata sprostila, bodo posledično propadale fiat valute po svetu. 
Po pogovoru z našimi kolegi pri Fossbach von Storch, tiskanje denarja centralnih bank Eurocone, Japonske, Anglije in Švice trenutno raste 16 krat hitreje kot globalna proizvodnja zlata. Vsako četrtletje se proizvede okoli 800 ton zlata, kar znaša 33 milijard dolarjev. Če primerjamo to vrednost s tiskanjem denarja se zdi skoraj smešno nizka: samo v zadnjem četrtletju 2016 so najbolj aktivne centralne banke kupile za 545 milijard dolarjev vrednostnih papirjev, kar je bil nov rekord. 
Poglejmo si razvoj inflacijskih teženj, ki je kritično pomembna za ceno zlata. Rastoče vrednosti po navadi pomenijo pozitivno okolje za ceno zlata, nasproti pa padajoče vrednosti predstavljajo neugodno okolje za ceno zlata – kar prikazuje spodnji graf. Od poletja leta 2011 do leta 2015, je bila cena jasno vidno recesivna; od takrat pa je v rasti. Na kratek rok naj bi morali osnovni efekti inflacije spet pojenjati. Po našem mnenju bi morala nadaljnja rast inflacije višati ceno surovinam, predvsem nafti. 


Donosi inflacijsko zavarovanih obveznic prav tako predstavljajo ekstremno visoko korelacijo s ceno zlata. Primerjava cene zlata z realnimi donosi TIPS-a nam pokaže, da je bila rast cene podprta z pričakovano rast inflacije. 


Vrednost inflacije prikazane v Ameriških obveznicah trenutno tudi signalizira padec potrebe po inflacijski zaščiti. Od začetka leta so bile skrbi okoli inflacije v velikem upadu. PCE jedrna inflacija, indikator prednjačen od FEDa, je trenutno padel na 1.56 odstotka. To povzroča FEDu težavo pri višanju vrednosti po juniju, ne vključuje pa ''vroče jeseni'' 2017, ki lahko s sabo pripelje ekonomska tveganja. 
Razmerje Pro Shares Ultra Gold (UGL) to je ETF na zlato, ki je na 2x vzvodu, in GLD, ki predstavlja razvoj zlata 1:1, deluje zelo zanimivo, saj ponazarja razpoložljivost investitorjev. Rastoče razmerje ponazarja, da investitorji postajajo vse bolj agresivni in vlagajo več kapitala v ETF z vzvodom. Graf prikazuje dvojno dno, ki je tudi indikator da se bo trend obrnil. 


King World News pripis :Če zgornji graf drži, pomeni velik trend rasti cene zlata, tako kratkoročno kot tudi dolgoročno. To ponazarja tudi rast delnic kvalitetnih rudnikov zlata. 

Vir: http://kingworldnews.com