Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Zakaj je dobro del premoženja imeti v zlatu?


Zlate naložbene palice in zlatniki, predstavljajo najboljši način ohranjanja realne vrednosti premoženja posameznika.
Prednost je predvsem v tem, da gre za izjemno likvidno naložbeno sredstvo, ki jo je možno vsepovsod po svetu zamenjati v lokalno valuto.
Zlato je skozi zgodovino vedno bilo zelo cenjeno sredstvo za ohranjanje osebnega premoženja. Vsak moder človek del svojih likvidnih sredstev drži v tej plemeniti kovini.

Dostikrat se zlato ohranja kot nakit vendar obstajajo boljši načini investiranja v to plemenito kovino. Verižice, zapestnice in prstani lahko imajo modno vrednost, vendar se moda spreminja in s tem tudi vrednost teh predmetov. V primeru prodaje zlatega nakita boste zanj zelo verjetno prejeli manj denarja kot je trenutna tržna vrednost zlata, ki ga ta nakit vsebuje. Namreč, nakit se na tržišču lahko proda samo kot t.i lomljeno zlato, kar pomeni kot surovino, ki jo je potrebno pretaliti in predelati.

Obstajajo bolj praktični načini hranjenja osebnega zlatega premoženja in sicer naložbene zlate palice ter zlatniki. V državah EU se po zakonodaji ob nakupu teh vrst zlata ne plača DDV. To pomeni, da je takšen nakup že na začetku od 15 do 25% ugodnejši in cenejši kot nakup zlatega nakita.
Zlato je kot naložba izjemno likvidno sredstvo, saj je možno naložbene zlate palice in zlatnike uglednih svetovnih kovnic, v vsakem trenutku zamenjati za denar in to kjerkoli po svetu. Razlika med nakupno in prodajno ceno se lahko primerja z nakupom in prodajo katerekoli denarne valute npr. dolar-evro. Zlato v tej obliki na tržišču, deluje kot izjemno zanesljiva in zaupanja vredna valuta. Dodatna prednost zlata je tudi ta, da ima izjemen potencial rasti vrednosti, saj so vse svetovne valute v procesu precejšnjega razvrednotenja.

Vir: www.klix.ba