Nakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar

Zakaj se bo cena zlata dvignila

1. Vojna v Siriji, Ukrajini, na Bližnjem vzhodu, v Južnem kitajskem morju in na drugih mestih se zdi vsak mesec bolj verjetna. Zgodovina kaže, da so vojne inflacijske, da cena surovinam poskoči, in da vlade financirajo vojne z dolgom in fiat valutami. Mi si želimo višje cene zlata in ne vojne, toda vodilni bodo storili vse, kar je potrebno, da povečajo svojo moč in bogastvo, in če to zahteva vojno, potem pričakujte še več vojn.

 

zakaj-se-bo-cena-zlata-dvignila

 

Ko so vojske vdirale v druge države skozi zgodovino, so bile bolj zainteresirane za zaplembo zlata ali papirnate valute? Kdo želi fiat valuto, ki se pomika proti nič? V nemirnih časih je najprimernejše sredstvo zlato, ne pa razvrednotene papirnate valute, ki jih izdajajo insolventne države in centralne banke.

2. Centralne banke bodo izgubile nadzor nad obrestnimi merami, kar bo predstavljalo veliko nevarnost za svetovni finančni sistem. Pričakujte veliko višje cene zlata zaradi naraščajočih obrestnih mer, ki bodo insolventne vlade prisilile v agresivnejšo monetizacijo dolga in devalvacijo lastne valute.Razen če ste prepričani, da lahko centralne banke obdržijo nizke obrestne mere še več desetletij, ne glede na to, kaj trgi, vlagatelji in posamezniki verjamejo, da je primerno, obstaja pomembno tveganje zviševanja obrestnih mer.

3. Katastrofa izvedenih finančnih instrumentov kot posledica naraščajočih obrestnih mer – bomba, ki čaka, da jo raznese. Varovalka je v tem trenutku pod hudim pritiskom...

  • Obstaja več kot 500 bilijonov $ (500.000 milijard $) neporavnanih obresti preko izvedenih finančnih instrumentov. Mirno lahko predvidevamo, da so banke sprejele svoje provizije, in da so pogodbe izvedenih finančnih instrumentov bistveno nepokrite s poroštvi.
  • Sedanji načrt je, da naj bi te izvedene pogodbe zaščitile kreditojemalce pred obrestnimi tveganji v prihodnosti, prav tako kot je bil prejšnji načrt, da bodo te pogodbe izvedenih finančnih instrumentov zaščita pred drugorazrednimi hipotekarnimi trgi leta 2008.
  • Načrt je leta 2008 spodletel, finančni sistem je skoraj "zamrznil", Fed pa je vbrizgal čez 16 bilijonov $ preko tiskanja valute, zamenjav, garancij, reševanj in drugih papirjev. Dolg se je dramatično povečal, vendar si gospodarstva niso opomogla.
  • Globalni sistem je zdaj pod večjim vzvodom kot leta 2008, dolg je višji za približno 60 bilijonov $, pogodbe izvedenih finančnih instrumentov, ki "ščitijo" posojilojemalce, pa so trenutno veliko krat večje kot leta 2008.
  • New York, London, Bruselj, Frankfurt in Tokio - imamo problem.
  • Problem je strukturen, naraščajoč in zelo nevaren. "Snežinka", ki bo sprožila "plaz" finančnega uničenja, lahko pade v vsak čas ali pa ne za več let.
  • Razen, če vodilni ne dovolijo zelo destruktivne deflacijske depresije, ki bo posledica velike implozije, bodo centralne banke verjetno natisnile več sto bilijonov denarnih enot ter se tako spravile nad problem.
  • Valutne enote se bodo razvrednotile, kupna moč prihrankov bo izginila, cena zlata pa bo prevrednoteno VEČJA.
  • Učvrstite vaše zaupanje v zlato (in srebro)... oz verjemite, da bodo vaše premoženje, prihranki in kupna moč zaščiteni pred bankirji, politiki in fiat valutami. To bi morala biti lahka izbira.

Vir: insajder