ŽAŠČITA | NAKUP ZLATA IN SREBRANakup zlata

ZaščitaAli ste pripravljeni na finančno nevihto?
VarčevanjeVarnejše kot v katerikoli nogavici!
E-KnjigaPlemeniti denar
Zlato je skozi vso zgodovino veljalo za eno izmed najboljših zaščit.

ZAŠČITA

Zelo pomembno je vedeti, da se premoženje nikoli ne uniči, kvečjemu se prerazporedi. Gotovo smo slišali že tudi za to, da se zgodovina ponavlja. In ko jo malo analiziramo ter primerjamo z današnjo situacijo predvsem na finančnem področju, potem lahko hitro zaključimo, da smo blizu neurju kakršnemu še nismo bili priča. Modro bi torej bilo, da se najprej izobrazimo, potem pa pravilno zaščitimo.

Zlato je skozi vso zgodovino veljalo za eno izmed najboljših zaščit.

VLOGA ZLATA V SODOBNEM SVETU:

V zgodovini brez izjeme ni bilo civilizacije, kjer zlato ne bi predstavljalo moči, lepote, čistosti in dosežka. Danes pa ga uporabljamo skoraj v vseh vrstah industrije in našem vsakdanu; od elektronike, zdravstva, nakita do hrane. Zlato je brez primere in zato najbolj znana kovina.

Nekaj značilnosti na finančnem področju:
  • Razpršitev: Zlato se je zgodovinsko vedno dobro obneslo pri zaščiti portfelja in je predstavljalo vir likvidnosti.
  • Povpraševanje narašča, ponudba upada: Povpraševanje po zlatu vztrajno narašča, zlasti na azijskih tržiščih. Hkrati pa proizvodnja zlata v zadnjih letih upada. Zlato torej predstavlja dolgoročno dobro naložbeno priložnost.
  • Zaščita pred inflacijo in deflacijo: Zlato je ena redkih oblik premoženja, ki dolgoročno ščiti kupno moč.
  • Likvidnost: Zlato zagotavlja odlično likvidnost, saj se z njim trguje po vsem svetu, cena pa je določena na svetovnem borznem trgu in ni podvržena mnenju posameznega prodajalca.
  • Denarna rezerva: Zlato ostaja pomembna valutna in monetarna rezerva. Večina centralnih bank ga ima za pomembno rezervno blago, katerega vrednost ni odvisna od nikogar. Za razliko od papirnate denarne valute, vednost zlata ni pod vplivom ekonomske politike določene države ali okrnjena zaradi inflacije.

SODELOVANJE Z NAMI ODLIKUJEJO:

Zaščita zlata
  • Nakup in prodaja zlatih naložbenih palic z LBMA ‘good delivery’ certifikatom po ugodnih cenah v različnih valutah. Ker je partnersko sodelovanje razširjeno na globalna tržišča, je možen transfer finančnih sredstev tako znotraj EU kot širše.
  • Zaščita pred padci cen in s tem zaščita pred izgubo premoženja v sodelovanju z najboljšimi strokovnjaki na tem področju.
  • Posredovanje pri financiranju. V kolikor stranka želi, lahko svoje sicer pasivno premoženje, ki ne prinaša dodatnih dobičkov, aktivira in plemenite kovine uporabi za zavarovanje kredita, pri čemer plemenite kovine ostajajo v sefih izven bančnega sistema.


Kdor se ni pripravljen učiti iz zgodovine, bo žal prisiljen, da jo ponovi.
Zagradite svoje jezove, preden pride povodenj.
– Jurgen Muller


DIAGRAM CENE ZLATA NA BORZICena zlata 1 unče zlata v EUR 1 leto.

Cena 1 unče zlata v EUR / 1 leto.

Cena zlata 1 unče zlata v EUR 10 let.

Cena 1 unče zlata v EUR / 10 let.

PRIMERJAVA RASTI ZLATA Z VALUTAMI


© 2016 TIM VALORES d.o.o. | Kazalo strani | Pravno obvestilo | Izjava o varovanju zasebnosti